Blog

Elektrische rolluiken op zonne-energie: een eenvoudige en ecologische automatisatie

Rolluiken worden een steeds relevantere investering voor je woning. De zomers worden immers steeds langer en warmer. Dan bieden rolluiken een goede bescherming tegen de hete zonnestralen. En in de koude herfst- en de wintermaanden houden rolluiken de koude buiten en helpen ze je te besparen op je dure energierekening. Bovendien vormen rolluiken op het gebied van veiligheid een grote meerwaarde in uw woning.

Bij de aankoop van rolluiken voor je woning, kun je kiezen voor een handmatige bediening of voor automatisatie. Die laatste optie biedt uiteraard het meeste comfort, zeker als je een groot aantal rolluiken moet bedienen.

Automatisatie betekent echter meestal ook het trekken van bijkomende leidingen. Daar komt vaak slijp- en boorwerk in muren en pleisterwerk aan te pas. En dus moet ook de binneninrichting opnieuw gebeuren. Dat soort werken zien veel kopers van rolluiken echt niet zitten en daarom zien ze maar af van de automatisatie van hun rolluiken. Toch kan het ook anders …

Rolluiken op zonne-energie zijn een eenvoudige en ecologische manier om je rolluiken te automatiseren.

Het gebruik van zonne-energie om de motoren van je rolluiken aan te drijven heeft tal van voordelen.

• Geen gedoe met elektrische aansluitingen 

Als rolluiken bijgebouwd worden aan een bestaande woning, dan kan de automatisatie ervan een behoorlijke uitdaging vormen. Er moet immers stroom naar de motor van elk rolluik worden geleid en daarvoor is meestal nieuwe of aanvullende bekabeling nodig. Dat maakt de installatie ingewikkelder en duurder.Dat is echter niet het geval bij elektrische rolluiken op zonne-energie. Daarvoor is geen bekabeling of elektrische aansluiting nodig. De zon levert de energie. Je hoeft voor de plaatsing zelfs niet aanwezig te zijn, want zowel het rolluik als de automatisatie worden tegen de buitengevel van je woning geplaatst.

• De automatisatie blijft werken, zelfs bij weinig zonlicht

Een rolluik automatiseren doe je, omdat je je wooncomfort wilt verhogen. Je wilt dan ook geen comfort inleveren als de zon wat minder schijnt. En dat hoeft ook niet! Elektrische rolluiken op zonne-energie functioneren ook in de tijden van het jaar, waarin er maar weinig zonlicht is. Het zonnepaneel levert steeds genoeg stroom om je rolluik elektrisch te openen en te sluiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbare werking van het systeem.

• Een kostenefficiënte en ecologische technologie

Elektrische rolluiken op zonne-energie maken gebruik van het zonlicht om de energie die nodig is voor de bediening van je rolluik op te wekken. Elk rolluik is uitgerust met een discreet zonnepaneeltje. Het stroomverbruik van je rolluiken zal je stroomfactuur dus niet de hoogte in jagen. En bovendien wordt de stroom op een duurzame en ecologische manier verkregen.

• Ook grote rolluiken kunnen worden uitgerust met een motor op zonne-energie

Je zou kunnen veronderstellen dat zo een relatief klein zonnepaneeltje op een rolluikkast niet voldoende stroom kan leveren om een groot rolluik elektrisch te bedienen. Niets is minder waar! Zelf rolluiken tot een breedte van 4 meter kunnen uitgerust worden met een motor op zonne-energie.

• Een bijna geruisloze werking dankzij de zeer stille motor

Onze rolluiken op zonne-energie worden steeds voorzien van de bijna geruisloze motor RS100IO van het merk Somfy. Deze motor koppelt krachtige prestaties aan een bijna geruisloze werking. De motor is bovendien onderhoudsvrij en staat garant voor jarenlang gebruiksgemak.

Conclusie

Rolluiken op zonne-energie zijn dus een slimme oplossing voor wie op zoek is naar gebruiksgemak, maar opziet tegen al het gedoe met bijkomende elektrische aansluitingen. Deze rolluiken zijn kostenefficiënt, milieuvriendelijk en ook geschikt voor grotere ramen. Ze blijven betrouwbaar functioneren, ongeacht de weersomstandigheden. De stille prestaties van Somfy’s RS100IO-motor dragen bovendien bij aan het comfort van je woning.

Als je graag meer wilt weten over elektrische rolluiken bezoek dan onze toonzaal of website. Je kunt ook contact opnemen met een van onze adviseurs om een oplossing op maat uit te werken.

Elektrische rolluiken op zonne-energie: een eenvoudige en ecologische automatisatie

Zoek een verkooppunt

Via onze verkooppunten leveren en installeren wij zonwering, raamdecoratie, outdoor living, rolluiken en screens bij particulieren, bedrijven en overheden in heel België.